Sanzpont, awarded the Gold Prize for Architecture at the Novum Design Awards.

D525 Barcelona wins the international gold award in architecture GOLDEN NOVUM DESIGN AWARD

The D525 Barcelona building, owned by Inmobiliaria Colonial and designed by Sanzpont (architecture], has been awarded the Gold Award for architecture at the Novum Design Awards, held this year in Helsinki, Finland.

NOTICA PREMIO ENERGY

The Novum Design Awards, is a leading design award in the world and a certificate of excellence, offers international recognition in the category of architecture design, interior design, urban planning and landscape design, as well as furniture design, among others.

The building has been designed through the concept of sustainable renovation, recovering a building built with the aim of reducing its environmental impact of use, extending the efficient its useful life. Its execution, in addition to having been carried out with materials of strict respect for the environment and a comprehensive environmental quality management plan, has incorporated all the design and construction requirements to achieve LEED Gold certification.

The project incorporates an innovative main façade based on large windows that provide natural light, defined by unique photocatalytic krion 3D modules, which in addition to giving the building a unique identity, have the ability to purify the air thanks to their photocatalytic material. The KEAST technology of the krion material goes a step further by extrapolating its benefits beyond its surface with its ability to decontaminate the air. The unique design, made with a line of clean and aerodynamic lines, generates an image of movement and avant-garde.

The building envelope and its systems have been designed to make it an eco-efficient model, improving its performance, thermal insulation and energy consumption. The design of the south façade incorporates a treatment of photovoltaic louvers, which, in addition to protecting from the sun in the warmer months of the year, generate clean energy for part of its electricity consumption.

naturgy fachada0L4A8226 WEB

A large part of the building’s roof is designed as a natural green space, incorporating low-consumption native plant species, which in addition to providing an extra insulation layer, helps to minimize the environmental impact improving the microclimate and helping to mitigate the heat island effect.

The project has been developed using the latest BIM cloud technology for its complete coordination, integrating virtual models of architecture, engineering and interior design, in addition to the urban environment, generating a coordinated digital building.

portadas natrugy dossier
SITAB. Proyecto Naturgy
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

SITAB™ NEWSLETTER

Subscribe to our newsletter and you will receive the latest news.

logotipo sitab en color blanco

UNITING
PEOPLE BY
DIVIDING 
SPACES

After 15 years of experience in the national and international market, at SITAB ™ we have wanted to celebrate this important milestone by redesigning our identity in order to strengthen our values: enthusiasm, spirit of service, innovation, talent and experience.